06.04.2019 Kamila Metzová
Základem pizzy nemusí být korpus z bílé mouky, základem pizzy nemusí být mouka vůbec! Zkuste to jinak a zapojte cuketu. Nejen, že si pochutnáte, ale uděláte i něco navíc pro své zdraví.
Pizza je pro mnoho lidí lákavá záležitost. Mnohdy je ale více zajímají lahodné ingredience na ní, než ten korpus z bílé mouky, který mnohdy zaplní žaludek více, než je zdrávo.
Použít místo mouky cuketu je úžasný nápad. Cuketa má totiž neutrální chuť, výborně se tak sladí s jakýmikoliv dalšími ingrediencemi.
Jednoduché, zdravé, výživné a vděčné jídlo, které navíc ještě tak skvěle vypadá!
<p>Cuketa jako základ těsta na pizzu? Ano, jde to :)</p>
<p>Cukety nastrouhejte na jemno, promíchejte se lžičkou soli a nechte vykapat přes sítko pár minut. Pak cuketu ještě domačkejte buď pomocí rukou, nebo ji zabalte do utěrky a vymačkejte.</p>
<p>Přidejte 2 vejce, nastrouhaný sýr a ochuťte. Možností je mnoho. Do těsta můžete přidat jen sůl a pepř, ale i česnek, hodí se ale i výrazné koření.</p>
<p>Těsto rozprostřete do kulaté formy na pizzu nebo na plech, obojí je vhodné vyložit pečícím papírem. Ten můžete ještě lehce potřít olejem.</p>
<p>Těsto na pizzu předpečte na 200 stupňů asi 10 minut, aby její povrch zcela ztuhnul. Pak už ji můžete potřít a obložit jako klasickou pizzu.</p>
<p>Místo klasické rajčatové omáčky na pizzu můžete použít ajvar. K cuketě se skvěle hodí. Jako další ingredience jsem zvolila čerstvá rajčata, černé olivy, schwarzwaldskou šunku a parmazán. Když se to všechno zapeče, chuť je geniální.</p>