Restovaná cuketa jako příloha
02.03.2020 Kamila Metzová
Přílohy
Bez lepku
Když máme zájem nahradit "klasickou" přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.
Budete potřebovat
- Cuketu
- Olivový olej
- Na dochucení – sůl, případně koření dle chuti (často dávám kurkumu nebo provensálské koření)
Postup
- Cuketu omyjte.
- I se slupkou ji podélně rozkrojte, nakrájejte na proužky a pak na větší kostičky.
- Na nepřilnavé pánvi rozpalte olivový olej a cuketu restujte pár minut tak, aby "povolila", ale zůstala křupavá.
Výborná jako příloha třeba tam, kde se jinak hodí brambory.
<p>Na obrázku je cuketa restovaná na jarní cibulce po dobu 4 minut, ochucená solí a kari kořením. </p>