vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Čočkové těstoviny s tuňákovou omáčkou a řeřichou

16.02.2021 Kamila Metzová

Těstoviny Hlavní jídla Bez lepku

Rychlé a syté jídlo bohaté na bílkoviny. Čočkové těstoviny jsou v kombinaci s výraznou tuňákovou omáčkou krémové a vláčné. Jemně štiplavá řeřicha chuť skvěle dotáhne.

 Ingredience na 2 porce

 Postup

  1. Těstoviny dám vařit podle návodu a mezitím si v nepřilnavé menší pánvi připravím omáčku.
  2. Na drobno nakrájenou cibuli orestuji na olivovém oleji do zlatova. Přidám "slitého" tuňáka, promíchám, zředím pár lžícemi vody z těstovin a nechám 2 minuty pod pokličkou podusit. Ochutím solí a pepřem.
  3. Přidám rozdrobený nebo nastrouhaný sýr, nechám ho rozpustit a promíchám se zakysanou smetanou. Krátce společně prohřeji, až se všechny suroviny hezky propojí.
  4. Zlehka, ale důkladně promíchám s těstovinami a řeřichou. Hotovo!

☝️Vyzkoušejte také další verzi těstovin, a to čočkové těstoviny s pečenou zeleninou a sýrem cottage.🙂

Ať se vám těstoviny povedou!🙂

<p>Těstoviny z červené čočky. Jsou přirozeně bezlepkové. Výborně chutnají s různými druhy krémových omáček.👍</p>

<p>Na závěr do tuňákové omáčky vmíchám na drobno nasekané čerstvé bylinky. V zimním období perfektně poslouží výrazná řeřicha "z parapetu".</p>