vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Celozrnné linguine s rukolou, opečeným česnekem a parmezánem

28.03.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla Těstoviny

Rukola nepatří jen do salátu. Když se na jemno naseká a krátce prohřeje na pánvi spolu s plátky do zlatova opečeného česneku, výborně se hodí do těstovin.

 Ingredience

 Postup

  1. Těstoviny dám vařit dle návodu. Musí zůstat pevné na skus. Zvolila jsem celozrnnou verzi "placatých špaget".
  2. Rukolu nasekám na drobno, stroužky česneku nakrájím na plátky. V pánvi rozehřeju olivový olej a do zlatova opeču česnek. Musí se hlídat, jakmile se spálí zhořkne. Lehce zlatavá barva je ta správná.
  3. K česneku přihodím rukolu a nechám krátce zavadnout. Pracují s ní jako se špenátem. Pak už jen přihodím špagety, které mohou být i trochu "mokré", ochutím solí, pepřem, chilli papričkami. Hotovo! 🙂

☝️Dalším jednoduchým extra rychlým receptem jsou tyto těstoviny s marinovanými rajčaty a ricottou🐭

Proč to komplikovat, do pár minut lze mít zdravé těstoviny na stole. 🙂

<p>Stačí mít ty správné ingredience a výsledek je na talíři do pár minut. 👍</p>