23.06.2020 Kamila Metzová
Nejpřirozenějším způsobem, jak připravit domácí rýžovou kaši, je sáhnout po celozrnné kulatozrnné rýži. Ve srovnání s "instantní přípravou" je kaše sytější, nutričně bohatší a chuťově opravdovější.👍
Poslední dobou jsem si oblíbila kulatozrnnou rýži natural, která se dobře vaří a má i přes svou celozrnnou podobu jemnou a příjemnou chuť. Hodí se skvěle na krémová rizota, různé opečené placičky, ale především na domácí kaše.🙂
☝️Pokud jste rýže uvařili více, než je jí třeba na kaši, jednoduše ji použijte do těchto rýžovo - zeleninových placiček. S domácím petrželovým dipem jsou vynikající! 🐭
I když se rýžová kaše připraví z celozrnné rýže, její chuť je stále velmi jemná a neutrální. To je její výhoda. 👍
<p>Sušené švestky mám po ruce celý rok. Tyto jsou nesířené, nedoslazované a v bio kvalitě.</p>
<p>Čokoládové penízky či kousky lze v dnešní době sehnat v mnoha podobách. Ať už se to týká zastoupených procent kakaové hmoty, bio kvality či množství cukru. Toto je 74% hořká čokoláda v bio kvalitě.</p>
<p>Uvařenou kulatozrnnou rýži krátce povařím s mlékem. Někdy dám klasické, jindy mandlové nebo kokosové. Rozmixuji tyčovým mixérem do hladké konzistence. Je pak hodně podobná krupicové...</p>
<p>A teď přijde to nejlepší. Čím kaši doplnit, doladit a ozdobit...🙂 Každý potřebujeme něco jiného. Jak chuťově, tak nutričně. Já jsem teď vsadila na rozmazlenou kombinaci sušených švestek, pekanových ořechů a hořké čokolády. 😇Neskutečně lahodné 👍</p>