vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Šťavnatý bulgur s bio mletým hovězím masem, rajčaty a paprikou

14.07.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Bulgur je výživná a praktická obilovina moderní kuchyně. Kromě přílohy se skvěle hodí jako kvalitní zdroj sacharidů do různých zeleninových či masových směsí. Tato verze s hovězím masem a zeleninou je chuťově bohatá.

Ingredience ( cca 4 porce)

 Postup

  1. Nejdříve si připravím bulgur podle návodu. Já ho odměřím hrnkem a jednoduše ho vařím v dvounásobném množství vody asi 10 minut a pak nechám dojít. "Větší bulgurová" zrna potřebují delší dobu varu než bulgur drobný.
  2. Teď příprava směsi. Na oleji orestuji na drobno pokrájenou cibuli. Po chvíli přidám mleté hovězí bio maso a také pár minut orestuji. Ochutím.
  3. Přidám na drobné kousky pokrájená rajčata a pár minut dusím. Papriku na kostičky přidám až o něco později, aby zůstala trochu křupavá. Společně pod pokličkou dusím na mírném stupni asi 10 minut nebo "dle situace".
  4. Ke konci do pánve přidám uvařený bulgur a nechám chvíli odležet, aby bulgur nasákl chutě.
  5. Na talíři doplním o zelené bylinky. Hotovo! 👍

☝️Další nápad na využití bulguru je v tomto jednoduchém receptu na zapečené brambory s bulgurem a vejci.🐭

Do tohoto šťavnatého bulguru můžete zapojit i jiné druhy zeleniny. Výsledek bude výborný! 🙂

<p>Nejdříve na oleji orestuji červenou cibuli a mleté hovězí maso. Ochutím solí, pepřem, občas dám trochu sypkého bio bujónu.</p>

<p>Pak přidám na drobné kousky pokrájená čerstvá rajčata a červenou papriku. Na mírném stupni podusím pod pokličkou asi 15 minut. Nic nepodlévám. Maso i zelenina pustí trochu šťávy a to stačí...👍</p>

<p>Celozrnný výživný bulgur, šťavnaté maso a rajčata, lehce křupavá paprika. Pak už jen doplnit čerstvou petrželkou. Výborné!</p>