14.01.2020 Kamila Metzová
Co s bramborou? Můžeme ji vařit ve vodě, péct v troubě či v elektrickém hrnci, dusit ve slupce, ale také péct syrovou na kostičky v pánvi. Vznikne tak chuťově výborná a na pohled hezká příloha.
Brambory nejčastěji vařím ve slupce. Na talíři je pak ráda dochutím domácí jogurtovo-česnekovou omáčkou s petrželkou.
Když chci dát ale bramborám úplně jinou chuť a jiný šmrnc, opékám je syrové na pánvi. Takto totiž drží tvar a na rozdíl od předvařených brambor se nerozpadají a navíc si zachovají více mikroživin.
Brambory drží tvar, jsou tak akorát na skus a mají skvělou chuť.
<p>Malé kostičky brambor by měly být stejně velké, aby se také stejně propekly.</p>
<p>Po propečení drží tvar a na talíři vypadají úhledně :)</p>