Recept

Brambory z pánve jako příloha

Co s bramborou? Můžeme ji vařit ve vodě, péct v troubě či v elektrickém hrnci, dusit ve slupce, ale také péct syrovou na kostičky v pánvi. Vznikne tak chuťově výborná a na pohled hezká příloha.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Brambory nejčastěji vařím ve slupce. Na talíři je pak ráda dochutím domácí jogurtovo-česnekovou omáčkou s petrželkou.

Když chci dát ale bramborám úplně jinou chuť a jiný šmrnc, opékám je syrové na pánvi. Takto totiž drží tvar a na rozdíl od předvařených brambor se nerozpadají a navíc si zachovají více mikroživin.

 Potřebujete

  • Brambory (nejlépe varný typ A)
  • Olivový olej
  • Sůl

Postup

  1. Brambory oškrábu a dle jejich velikosti je rozkrájím tak, aby vznikly velikostí podobné kostičky. Nejdříve bramboru rozkrojím podélně na plátky, pak proužky a ty rozkrájím na kostičky.
  2. Do nepřilnavé pánve dám menší množství olivového oleje a brambory propékám a opékám na střední stupeň do změknutí. Trvá to asi 10 minut, v průběhu opékání je promíchávám.

Brambory drží tvar, jsou tak akorát na skus a mají skvělou chuť.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...