vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

19.05.2021 Kamila Metzová

Bez masa Bez lepku Přílohy Chuťovky Hlavní jídla

Jednoduché placky jen ze 3 základních ingrediencí. Uvnitř vláčné, na povrchu křupavé. Když jsou ještě teplé, chutnají perfektně s hustým domácím jogurtovo-bylinkovým dipem.

Když jsem vytvářela hmotu na tyto placky, bylo mým cílem nepotřebovat vejce. Vejce samozřejmě vždy zpevní a nutričně obohatí jakékoliv placičky ze zeleniny či různých obilovin, jde to ale i bez něj. Díky předem uvařeným bramborám ve slupce vše krásně drží pohromadě a placky jdou na pánvi pohodlně obracet.👍

 Ingredience na 8 placek

 Postup

  1. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupu a dám do mísy. Rozšťouchám a přidám tuňáka. Pořádně promíchám a propojím.
  2. Do hmoty vmíchám na jemno nakrájenou jarní cibulku, povolenou mraženou kukuřici, škrob a koření. Hmotu na placky je třeba dobře ochutit. Pomůže sušený česnek nebo i bylinky. Přidávám ještě trochu kurkumy, která zajistí krásnou barvu.👍
  3. Rukama tvořím placičky a z obou stran je opékám na oleji do zlatova. Odkládám na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  4. Placky jsou výborné teplé, ale i studené. Doporučuji k nim hustý domácí dip. Já často dělám dip z hustého jogurtu nebo zakysané smetany, ochutím citr. šťávou, čerstvými bylinkami, česnekem nebo křenem.

☝️Máte chuť na více zeleninové placičky? Určitě zkuste tyto mrkvové placičky s tvarohovým dipem.🙂

Ať se vám placičky povedou! 🙂

<p>Vláčné, křupavé....Teď už jen placku rozkrojit vidličkou a namáčet do oblíbeného domácího dipu.</p>