25.06.2020 Kamila Metzová
Když je třeba udělat rychle něco k jídlu, omeleta je vždy dobrý nápad. Tato verze s opečenými bramborami, pórkem a tofu je extra sytá a šťavnatá.👍
Omeleta je vděčné a rychlé jídlo, které lze připravit v nekonečném množství variant. Pokud mám pár minut navíc, ráda si připravuji verzi s bramborami.
V některých receptech na bramborové omelety se setkáte s postupem, kdy se brambory nejdříve uvaří a pak přidávají do vajec. Já jsem si oblíbila jiný postup. Syrové brambory nakrájím na tenké plátky a pozvolna je orestuji z obou stran. Jejich chuť je lepší, opečenější. 🙂
☝️Máte rádi omeletu a chcete to mít skoro bez práce? Zkuste omeletu z trouby, frittatu se žampiony, špenátem a sýrem .🐭
Rychlé, snadné a variabilní jídlo! 🙂
<p>Rozšlehaná vejce vyliju na pánev vymazanou přepuštěným máslem nebo olivovým olejem. Na to hned rozložím orestované brambory s pórkem a tofu.</p>
<p>Omeletu pomocí obracečky sroluji rovnou na pánvi a vyklopím na talíř.🙂Co k ní? Asi jak kdy. Já teď měla chuť na sezónní čerstvou zeleninu.👍</p>