17.04.2020 Kamila Metzová
Hustá polévka plná zeleniny voňavá po hříbkách, česneku a majoránce. Tentokrát obohacená o čirokovou mouku, která najde uplatnění v mnoha receptech...
V tomto receptu se zaměřím na 2 ingredience, a to čirokovou mouku a sušené houby.
Sušené houby je třeba před použitím vždy propláchnout a pak alespoň na 20 minut namočit. Já jsem měla ručně nasbírané a usušené hříbky. Ta vůně sušených hříbků je úžasná!
Čiroková mouka se vyrábí z obilniny s názvem Čirok. Jedná se o jednu z nejstarších obilnin s výbornými nutričními vlastnostmi. Mouka z čiroku je přirozeně bezlepková a má jemnou chuť, proto se hodí do mnoha běžných jídel. Já ji ráda využívám třeba na zahušťování... 🙂
☝️Pro fanoušky hustých polévek tu mám ještě jeden tip. Vynikající je také tato cizrnová polévka s mrkví.🐭
Hrnec poctivé polévky se doma hodí ať je léto nebo zima! 👍
<p>Není nad poctivou domácí polévku! 👍</p>