29.02.2020 Kamila Metzová
Voňavá a chuťově výrazná omáčka, která se přesně hodí k těstovinám. Žádné dlouhé krájení, loupání, naopak máte do 10 minut na stole.
Rajčatové omáčky mám nejraději ze zralých čerstvých rajčat. Když ale není sezóna, perfektně poslouží i ta drcená konzervovaná. Jak už jsem psala v mnoha receptech, sekaná či drcená rajčata se vyplatí koupit v co nejlepší kvalitě, na chuti je to znát.
Cizrnu nejčastěji kupuji jako "suchou" základní surovinu. Přes noc ji namáčím, pak vařím. Část použiju do těstovin, část na hummus a tak dále. V zásobě mám ale také vždy 1 cizrnu hotovou. Dá se koupit buď v konzervě nebo ve skle. Je ihned k použití a to se hodí. Jako třeba v tomto receptu.
Dalším rychloreceptem, kde lze využít "zásoby, které jsou kdykoliv po ruce", jsou třeba tyto těstoviny s tuňákem a rajčaty. I v zimním období je prospěšné talíř s těstovinami trochu ozelenit, například řeřichou z parapetu.
Omáček na těstoviny se v dnešní době dá koupit hotových opravdu mnoho. Nikdy ale neprovoní kuchyň tak, jako když uděláte domácí a použijete čerstvý česnek.
<p>Bezlepkové těstoviny. Často bývají čistě kukuřičné, někteří výrobci ale také sází na různé kombinace bezlepkových obilovin, ze kterých těstoviny vyrábí.</p>
<p>Do 10 minut na stole :)</p>