10.03.2019 Kamila Metzová
Snídaně a svačinky Moučníky a dezerty
Dopřejte si během chvíle úžasnou snídani v podobě těchto lívanců, jejichž základ tvoří banán. Jsou samy o sobě dostatečně sladké, nemusíte tak přidávat žádný další cukr.
Kynuté lívance jsou klasika, jsou ale také náročné na čas. Existují ale i varianty pro nedělní rána, kdy chcete potěšit nevšední snídaní, která vám nezabere moc času. Banán s vejcem výborně drží těsto pohromadě, proto můžete experimentovat a zkusit různé druhy mouk a jejich kombinace. Čiroková, cizrnová, rýžová, ovesná...Možností je mnoho :)
Zdobit je můžete spoustou ingrediencí. Džemy, povidla, sirupy, čerstvé či sušené ovoce, jogurt, smetana, skořice, kakao. Nelze šlápnout vedle :)
<p>Když nemáte k dispozici lívanečník, stačí i nepřilnavá pánev. Na 1 lívanec dávám 2 lžíce těsta.</p>
<p>Lívanečky můžete zakápnout buď medem nebo jakýmkoliv sirupem. Kdo nechce sladit, může je doplnit o bílý jogurt či zakysanou smetanu a čerstvé ovoce.</p>
<p>Mami, tak už to máš vyfocený? Chci už všechny ty voňavý lívanečky sníst :)</p>