vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Rychlé banánové lívance

10.03.2019 Kamila Metzová

Snídaně a svačinky Moučníky a dezerty

Dopřejte si během chvíle úžasnou snídani v podobě těchto lívanců, jejichž základ tvoří banán. Jsou samy o sobě dostatečně sladké, nemusíte tak přidávat žádný další cukr.

Kynuté lívance jsou klasika, jsou ale také náročné na čas. Existují ale i varianty pro nedělní rána, kdy chcete potěšit nevšední snídaní, která vám nezabere moc času. Banán s vejcem výborně drží těsto pohromadě, proto můžete experimentovat a zkusit různé druhy mouk a jejich kombinace. Čiroková, cizrnová, rýžová, ovesná...Možností je mnoho :)

Na 2 - 3 porce budete potřebovat

Postup

  1. Banány rozmixujte spolu s vejcem a mlékem a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
  2. Hustotu směsi sami dolaďte podle situace. Záleží na velikosti banánů a na druhu mouky. Těsto musí být středně husté, zkrátka aby lívance i na pánvi držely na místě. Směs nechte chvíli odpočinout, aby mouka trochu nabobtnala.
  3. Na teflonové pánvi nebo lívanečníku smažte na troše tuku lívance z obou stran. Na 1 lívanec dávám 2 lžíce těsta.

Zdobit je můžete spoustou ingrediencí. Džemy, povidla, sirupy, čerstvé či sušené ovoce, jogurt, smetana, skořice, kakao. Nelze šlápnout vedle :)

<p>Když nemáte k dispozici lívanečník, stačí i nepřilnavá pánev. Na 1 lívanec dávám 2 lžíce těsta.</p>

<p>Lívanečky můžete zakápnout buď medem nebo jakýmkoliv sirupem. Kdo nechce sladit, může je doplnit o bílý jogurt či zakysanou smetanu a čerstvé ovoce.</p>

<p>Mami, tak už to máš vyfocený? Chci už všechny ty voňavý lívanečky sníst :)</p>