vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Baltická rybičková pomazánka s mrkví

25.10.2020 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Mít doma v zásobách 1 balení kvalitních baltických rybiček se hodí. Obzvlášť, když je chuť na dobrou domácí pomazánku s čerstvým chlebem. Orestovaná kořenová zelenina jí dodá nejen vlákninu, ale i jemnější chuť.🙂

 Ingredience na 1 misku pomazánky

Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno a orestuji do zlatova na olivovém oleji. Cibuli si dám stranou a na té samé pánvi krátce orestuji mrkev nasekanou v malém robotu na drobné kousky.
  2. Rybičky sliju a rozmačkám vidličkou. Přidám cibuli, mrkev, 2 lžíce tvarohu a dochutím hořčicí, solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Hotovo!

☝️Pokud dáváte přednost rybím pomazánkám z čerstvých ryb, doporučuji výbornou falešnou humrovou pomazánku z dušené ryby a zeleniny.🐭

<p>Baltické rybičky. Sleď obecný. Balení 240 g, čistý podíl asi 170 g. Mrkev je posekaná v malém robotu a orestovaná...</p>

<p>Pokud se pomazánka nesní hned, uchovávám ji ve vzduchotěsné dóze. Díky tomu, že je mrkev orestovaná, vydrží pomazánka déle. Preferuji skleněné dózy.</p>

<p>Co si budeme nalhávat. Pomazánka nemá nějakou úchvatnou atraktivní barvu. Stačí ale přidat kolečko okurky, pažitku, proužek papriky a hned to na talíři vypadá lépe.🙂</p>

<p>Na fotce je pomazánka na kváskovém pšenično-žitném chlebu. Vynikající je ale také na tužším celozrnném žitném chlebu nebo naopak na křehkých "křupavých" chlebech.</p>

<p>Mrkev se v pomazánce ztratí, obohatí ji ale o vlákninu a živiny. Kombinace rybích pomazánek se zeleninou je obecně osvědčená! 👍</p>