07.10.2019 Kamila Metzová
Zelenina zapečená v troubě na mnoho způsobů je vždycky dobrý nápad! Základem je ale dobře ji ochutit. Třeba po balkánsku :)
Tento recept mám ze stránky, kterou jsem vytrhla z malého sešitu vegetariánských receptů koupeného kdysi v trafice. Doma spousta rajčat, cuket, cibule, tak na něj konečně přišla řada. Základem je zeleninu dobře ochutit a péct na vyšší stupně. Co se týče výběru sýrů, je možné zapojit i jiné, než jen balkánský...
Na talíři zdobím čerstvou kadeřavou nebo hladkolistou petrželkou.
Super nápad, jak zpracovat spoustu zeleniny a vytvořit s minimem práce zdravé jídlo.
<p>V hlavní roli zelenina</p>
<p>Cuketu je dobré předem krátce opéct nebo alespoň nechat posolenou "vypotit".</p>
<p>V některých receptech se mezi naskládanou zeleninou objevují i plátky tučného tvrdého sýru, já jsem si ale vystačila jen s balkánským...</p>
<p>Po 35 minutách v troubě ...</p>
<p>Výrazná chuť sýra, česneku a bylinek skvěle zvýrazní bohatou porci zeleniny ...Už jen posypat čerstvou petrželkou ... :)</p>