Recept

Zeleninový salát s quinoou a nivou

Chuťově výrazný sýr dodá šmrnc každému salátu. Quinoa je zase nutričně hodnotná obilovina, která je do studených salátů jako stvořená. Jak jim to jde dohromady? :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jsou mezi námi tací, kteří mají rádi chuť sýrů s modrou plísní. V obchodech se nejčastěji setkáme s Nivou, Roquefortem nebo Gorgonzolou. Každý chutná jinak… Tyto sýry mají jedno společné. Mají vysoký obsah tuku a vysokou kalorickou hodnotu. Není tedy třeba sníst večer u lahve vína 15 deka na posezení, nebo ze sýra vyrobit smetanovou omáčku k nokům… Jednou z dalších možností je zapojit tento sýr v rozumné míře třeba do salátu.

Budete potřebovat

  • Uvařenou quinou
  • Lahůdkové cibulky včetně natě
  • Pevnější rajčata nebo datlová rajčátka překrojená napůl
  • Papriku (může být červená i žlutá)
  • Sýr s modrou plísní (pevnější, méně vyzrálý, někdy dám Nivu, někdy Gorgonzolu)
  • Na dochucení sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Nejdříve si uvařte quinou a nechte ji vychladnout. Na mísu salátu vám bude stačit 1 šálek suché quinoi. Propláchněte ji, dejte do hrnce a zalijte dvounásobným množstvím vody nebo zeleninového vývaru. Vařte 10 minut, pak odstavte a nechte dojít pod pokličkou.
  2. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, sýr také.
  3. Pak už jen vše opatrně smíchejte dohromady, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem a nechte vychladnout v lednici. Samozřejmě můžete přidat dle chuti různé čerstvé zelené bylinky.

Díky sýru a quinoe je salát sytý sám o sobě, může tedy posloužit nejen jako příloha, ale i samostatně 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...