Recept

Zeleninová polévka – kdykoliv hned hotová

Velkou výhodou této polévky je to, že nic neškrábete, nestrouháte nekrájíte, žádný nepořádek nevyrobíte.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tuto polévku jsem před nedávnem uvařila, když klasicky doma nic moc nebylo a byla chuť na něco teplého do žaludku 🙂 Je velmi snadná a rychlá …Od té doby dělám tuto polévku, když není čas, ingredience jsou na ni vždy …

Budete potřebovat

  • 1 balení mražené polévkové zeleninové směsi „exklusive“ (mají určitě v Tescu)
  • 1,5l vody
  • Zeleninový BIO bujón (např. Alnatura, bez glutamátu)
  • 3 hrstky [kuskusu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/kuskus “kuskusu”) (slouží jako zavářka)
  • Na závěr trochu panenského olivového oleje

Postup

  1. Do hrnce dejte vařit cca 1,5l vody.
  2. Do vroucí vody vhoďte mraženou směs „polévková exclusive“. Ta je jedinečná v tom, že je zelenina nakrájená na malé kostičky a obsahuje hodně voňavé petržele.
  3. Ochuťte zeleninovým BIO bujónem, popř. trochou soli.
  4. Vařte 10 minut.
  5. Odstavte z plotny a přidejte kuskus. Ten se nevaří, jen ho v polévce necháte alespoň 5 minut bobtnat a můžete podávat.
  6. Na talíři zakápněte trochou panenského olivového oleje pro dodání “zdravých tuků”.

Jestli řešíte, zda je mražená zelenina vůbec zdravá, buďte bez obav. Mražená zelenina prochází výrobním procesem, který má přesně daná pravidla. Zelenina musí být před zamražením zcela čerstvá. Pak už její kvalitu může snížit jen to, jak s ní nakládají v daném supermarketu. Měla by se uvnitř balíčku sypat a neobsahovat ztvrdlé hroudy, které poukazují na to, že už někde mohla rozmrznout.

Samozřejmě nic nenahradí klasický poctivý vývar, ale co když nemáte čerstvou zeleninu a čas? Tak si můžete takto jednoduše poradit. Velkou výhodou této polévky je to, že nic neškrábete, nestrouháte, nekrájíte, žádný nepořádek nevyrobíte.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...