Recept

Zdravá rajčatovo sýrová omáčka na těstoviny

Výborná omáčka na těstoviny, která je hotová do 10 minut. Bude chutnat dospělým i malým dětem.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tato báječná omáčka vznikla náhodou, kdy jsem chystala večeři pro rodinu. Na poslední chvíli jsem připravená čerstvá rajčata zaměnila za ta sekaná v konzervě, která obsahují více tekutiny, proto bylo potřeba omáčku zahustit. Zvolila jsem tedy jemné ovesné vločky, které jsou u mě v kuchyni nepostradatelným pomocníkem 🙂

Kombinace rajčat, smetanového sýra, vloček a petržele je jednoduše geniální.

Budete potřebovat

  • 2 plechovky krájených rajčat (lze i adekvátní množství čerstvých)
  • 1 kostičku přírodního sýra (něco jako žervé, asi 100g)
  • 5 lžic jemných ovesných vloček (uvedeno jemné/zart/ nebo fine)
  • 1 cibuli
  • Olivový olej (nebo jiný s dobrou tepelnou stabilitou)
  • 2 hrsti na jemno nasekané petržele (lze i sušenou)
  • Na dochucení – sypké dochucovadlo bez glutamanu, bylinky dle chuti (dala jsem trochu provensálského koření),

Postup

  1. Cibuli orestujte na oleji
  2. Přilijte 2 plechovky sekaných rajčat. Když jsem měla celá rajčata, projela jsem je krátce v sekáčku.
  3. Ochuťte, přidejte petržel a nechte 5 minut provařit.
  4. Přisypte asi 5 lžic jemných ovesných vloček. Ty omáčku krásně zahustí tím, že pojmou “přebytečnou” tekutinu z rajčat. Takto vařte pár minut.
  5. Na závěr vmíchejte a nechte rozpustit kostičku přírodního sýra.

Podávejte s oblíbenými těstovinami.

TIPY

  • Kdo chce a může, k omáčce se také výborně hodí česnek

  • Pokud jsou rajčata moc kyselá, můžete omáčku malinko osladit přírodním cukrem nebo obilným sirupem pro vyladěnou chuť

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...