Rajčatovou polévku připravuji celkem často. Nejčastěji [tuhletu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/rajcatova-polevka-rychla-a-fantasticka “tuhletu”). Tentokrát jsem ale měla pasírovaná rajčata “ve skle” a neměla jsem chuť použít bílou mouku. Ono se totiž dá úžasné krémové konzistence u mnoha jídel dosáhnout i pomocí červené čočky a ovesných vloček.
Bez toho cukru to není úplně ono, pasírovaná rajčata jsou celkem kyselá, a díky lehkému oslazení dosáhnete příjemné sladkokyselé chuti.
Pokud chcete z této polévky udělat sytější jídlo třeba pro děti, dejte do polévky těstovinovou rýži, kuskus, tarhoňu nebo domácí nočky …
Pro dospělé doporučuji polévku na talíři dochutit čerstvě namletým pepřem. Horká krémová polévka, a ještě takto okořeněná, dokonale zahřeje 🙂
Téhle polévky není u nás doma nikdy dost … 🙂
Sdílet recept myšičky na: