Sýr cottage lze báječně využívat na různé pomazánky. Zrovnatak s ním ale vylepšíte i zeleninový salát či těstoviny. Výborný je také na sladko, s ovocem, medem a oříšky
Budete potřebovat
1 tuňáka kousky v konzervě
1 kelímek přírodního cottage sýra
2 lžíce hustšího bílého jogurtu
3 lžíce jemných ovesných vloček
Na dochucení hořčici, pepř, citronovou šťávu (pro děti vynechat)
Na další ozdobení – čerstvou cibuli / pažitku / řeřichu apod …
Postup
Tuňáka rozmačkejte vidličkou. Pokud máte toho ve vlastní šťávě, šťávu nechte, pokud máte tuňáka v oleji a nestojíte o zbytečné kalorie, olej vylijte. Když použijete šťávu, je pak vhodné pomazánku zahustit lžící ovesných vloček navíc, aby nebyla zbytečně řídká.
Smíchejte se sýrem cottage
Přidejte 2 lžíce bílého jogurtu a 3 lžíce jemně mletých ovesných vloček, které pomazánku zahustí.
Ochuťte, jak vám vyhovuje a také podle toho, zda chcete dát pomazánku dětem.
TIP
Když pomazánku uděláte hustší, což se vám povede právě díky ovesným (či jiným) vločkám, můžete ji bohatě namazat do sendviče. Máte tak jistotu, že vám nic nebude téct. Takový sendvič může případně suplovat oběd, na který se třeba ten den nedostanete. Aby ale takový oběd splňoval potřebné nutriční hodnoty, vezměte si k takovému sendviči zeleninový salát zakápnutý trochou oleje lisovaného za studena. Díky bílkovinám a obsahu vlákniny nebudete mít po takovémto jídle “s sebou” za hodinu hlad …