Žampiony jsou k dispozici po celý rok a je možné je plnit, čím vás napadne. Od zeleniny přes maso, až po různé druhy obilovin a sýrů. Tato verze je s mojí oblíbenou ricottou.
Ricotta je běžně dostupný italský syrovátkový sýr jemné chuti, který se skvěle hodí jako náplň na mnoho způsobů. Ať už na sladko do moučníků nebo na slano k zapékání. Její výhodou je vysoký obsah bílkovin, přitom lehká stravitelnost.
Budete potřebovat (3 porce)
- 7 nebo 10 žampionů podle velikosti
- 250 g ricotty (1 kelímek, syrovátkový sýr)
- 2 lžíce bazalkového pesta (můžete použít zelené bazalkové pesto,rajčatové pesto atd.)
- Sýr Grana padano nebo parmazán
- Olivový olej
Postup
- Žampiony omyjte, očistěte, v případě potřeby dejte pryč slupku, a nožíkem vykrojte nohu tak, aby v kloboučku vzniklo místo na náplň.
- Smíchejte ricottu nebo jiný krémový sýr s pestem, přidejte nastrouhaný tvrdý zrající sýr a promíchejte.
- Žampiony naskládejte do pekáčku a pomocí lžičky naplňte kloboučky.
- Zakápněte olivovým olejem a pečte na 200 stupňů podle velikosti žampionů asi 30 minut.
Rychlé, snadné, šťavnaté, výborné!
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.