Recept

Zapečené krůtí nudličky se špeclemi, cuketovou omáčkou a křupavou krustou

Jak zajímavě upravit krůtí nudličky, cuketu a špecle? Zapéct je v troubě pod křupavou zlatavou krustou!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept vznikl, když jsem chtěla zapékat těstoviny s rajčaty. Jelikož jsem neměla ani těstoviny, ani rajčata, ale zato špecle a cuketu, bylo potřeba si poradit jinak… 🙂

Z cukety jsem záměrně vytvořila omáčku, aby jídlo nebylo suché… Recept snese variace, kdy lze místo masa použít třeba opečené tofu, případně orestované žampiony.

 Ingredience

  • 400 až 500 g krůtích nudliček
  • 1 balení špeclí (měla jsem 350 g)
  • 2 střední cukety
  • 150 ml smetany (tradiční či rostlinná)
  • Cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej

Na krustu

  • 60 g strouhanky
  • 100 g sýra Grana padano (nebo kombinace sýrů)
  • Lžička koření nebo sušených bylinek dle chuti

 Postup

  1. V hlubší pánvi rozpálím olivový olej a orestuji krůtí nudličky zprudka ze všech stran tak, aby byly propečené. Ke konci trochu osolím, opepřím a nudličky dám stranou.
  2. V té samé pánvi orestuji do zlatova cibuli, přidám kousky cuket a krátce opeču. Přidám prolisovaný česnek a krátce promíchám. Dle chuti osolím, opepřím. Zaliju smetanou, minutku provařím a rozmixuji do hladka.
  3. Cuketovou omáčku smíchám s krůtími nudličkami a špeclemi, které si mezitím uvařím “na skus”. Raději méně, než více.
  4. Směs dám do zapékací mísy a posypu sýrovou strouhankou. Peču bez pokličky na 200 stupňů asi 20 minut do zezlátnutí.

> ☝️Špecle využijete i v tomto extra rychlém receptu na špecle s brokolicí a slaninou.Do 10 minut na stole! 🐭

Ať se vám jídlo povede! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...