Maso nepřipravuji zas tak často. Občas ale koupím kvalitní krůtí plátky a udělám z nich za pomoci brambor, smetany (nebo jogurtu) a koření „tandoori“ skvělé jídlo, které je téměř bez práce. V pekáčku vše máte poskládáno za pár minut a pak už se stará trouba – ideální 🙂
Brambory a krůtí maso jsou sami o sobě dietní, záleží tedy jen na vás, kolik kalorií tomuto jídlu „dopřejete“. Když jídlo zalijete dvěma „třicítkama“, bude to dobré a šťavnaté, zato dost tučné.
Pokud si toto jídlo chcete připravit spíše jako dietní, místo smetan můžete použít velký kelímek bílého jogurtu nebo rostlinnou sojovou smetanu. Kombinace bílého jogurtu a koření tandoori je tradiční. Koření se rozmíchá v bílém jogurtu, do kterého se maso může den předem naložit.
Koření tandoori může být lehce či více pikantní. Když jsem tento recept připravovala pro celou rodinu, dítěti jsem kousek krůtího jednoduše neokořenila a mohlo se vše společně péct najednou.
Sdílet recept myšičky na: