Recept

Zapečené brambory se zeleninou a hořčicovou omáčkou

Zapečené brambory, které jsou bohaté na chuťově výrazné ingredience. Hořčicová omáčka jim dodá šmrnc. Zajímavé a snadné jídlo.🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Potřebujete

Množství na 1 zapékací mísu velikosti střední pánve

  • asi 8 brambor uvařených ve slupce, vychladlých
  • 2 menší nebo 1 velkou cibuli
  • 3 mrkve
  • Kus pórku
  • Olivový olej

Na omáčku

  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 300 ml mléka (dala jsem rostlinné)
  • 2 lžíce hořčice
  • Sůl, pepř, může být čtvrt lžičky kurkumy
  • 150 g balkánského sýra (lze ho vynechat)

 Postup

  1. Nejdříve si připravte brambory vařené ve slupce. Vařím je v dostatečně osolené vodě. Nechám vychladnout.
  2. Na olivovém oleji orestuji cibuli do zlatova, pak přidám mrkev a pár minut restuji. Ke konci promíchám s pórkem.
  3. V míse si pomocí metličky připravím omáčku. Všechny ingredience prošlehám a pak přisypu obsah z pánve. Zapékací omáčka je hotová.
  4. Teď už jen vrstvím. Zapékací nádobu vymažu, položím první vrstvu koleček brambor. Zaliju polovinou omáčku. Další vrstva brambor, zbytek omáčky…
  5. Zapékám odkryté na 190 stupňů asi 40 minut.

> ☝️Doporučuji vyzkoušet také tuto zajímavou kombinaci. Zapečené brambory s bulgurem, vejci a mozarellou.🙂

Ať vám brambory zapečené s hořčicovou omáčkou chutnají! Jsou výrazné, na přípravu nenáročné, z dostupných ingrediencí.👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...