Recept

Vynikající slaný koláč s uzenou šunkou a brokolicí

Když už víte, jak si připravit korpus na slaný koláč a víte, jak udělat smetanovou zálivku, máte vyhráno. Naplnit ho totiž můžete, čím vás napadne. Například kombinace brokolice a uzené šunky je jednoduchá, chutná a vyzkoušená varianta.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Připravit slaný zeleninový koláč je velmi jednoduché. Potřebujete těsto, náplň koláče a zálivku. Můžete se držet osvědčené klasiky, koláč ale snese i experimenty. Z nutričního hlediska považuji slané koláče za elegantní způsob, jak využít různé druhy zeleniny a obohatit tak jídelníček o mikroživiny a vlákninu.

Budete potřebovat

korpus na koláč:

  • 250 g mouky (125 g hladká, 125 g jemně mletá špaldová)
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • sůl
  • 25 ml vody

náplň:

  • krátce povařené růžičky brokolice, uzená šunka (nebo uzený losos)

smetanová zálivka:

  • 4 vejce
  • 1 kelímek (200ml) smetany
  • 1 kelímek (150 g) zakysané smetany
  • sůl, pepř

 Postup

  1. Z ingrediencí na korpus vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
  2. Těsto rozválejte na tenkou placku. Pomoci si můžete tak, že těsto rozválíte mezi dvěma listy pečícího papíru. Těstem vyložte kulatou formu tak, aby bylo těsto i na bocích formy. Nasypte do formy suché fazole a předpečte korpus “na slepo” na 200 stupňů 15 minut.
  3. Dno korpusu vyložte předem krátce povařenými růžičkami brokolice a zasypte kostičkami uzené šunky. Zalijte smetanovou zálivkou a pečte dalších 30 minut.

Nechte ho chvíli zchladnout, aby se dobře krájel. Chutná teplý i studený 🙂

A teď už zbývá jen odolat a nesníst daleko více, než byste měli 🙂 Je totiž skvělý!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...