Cílem tohoto receptu bylo vytvořit moučník, kde se podaří snížit množství másla v těstě tak, aby to neubralo na dobrém výsledku. Do těsta jsem místo části másla zapojila bílý jogurt, což funguje skvěle.
Aby byl moučník krásně šťavnatý, zaslouží si pořádnou vrstvu jablek. 3/4 kila je ideální. I takto už by moučník “prošel”. Já jsem však vršek ještě doladila drobenkou, která vytvoří výborný kontrast k náplni.
Když tento moučník peču opakovaně, těsto i náplň dělám vždy stejně, s drobenkou si však občas pohraju. Někdy ji dělám více ořechovou, jindy máslo vyměním za kokosový olej, jindy místo cukru zapojím sirup s nízkým glykemickým indexem.
Na těsto
Na náplň
Na drobenku
Jablka můžete doplnit na drobno posekanými vlašskými ořechy
Pro výraznější chuť náplně přidejte k jablkům tuto chemicky neošetřenou sušenou citronovou kůru
Když chcete extra sladkou náplň, smíchejte drobné plátky jablek s velkou lžící švestkových povidel
> ☝️Co zapojit jablka úplně jinak? Vyzkoušejte tento makovo jablečný koláč bez mouky.🙂
Sdílet recept myšičky na: