Poslední dobou jsem si oblíbila péct tuto jablečnou bábovku. Po několika pokusech jsem si recept vyladila tak, abych mohla bábovku považovat za perfektní ve všech směrech. Pekla jsem ji přesně takto už mnohorkát a pokaždé s výborným výsledkem. V průběhu jejího testování jsem doma neměla rum, tak to „odnášela“ manželovo Metaxa. A co. Má snad někde chudák flaška ležet? Každá věc si zaslouží své uplatnění.
Když bábovku budete chtít připravit pro malé děti, tak omezte celozrnnou mouku a místo alkoholu rozinky namočte třeba do citronové šťávy.
(klasická střední bábovková forma)
Tato bábovka je opravu výborná i jako čistě celozrnná, díky rozinkám i jablkům je vláčná, jemná a nemusíte se obávat hutné dusivky, kterou sotva ukrojíte 🙂
Bábovku můžete osladit zdravěji, dietněji, záleží, pro koho bábovku děláte, jak často pečete, zda ji máte ke snídani nebo jako něco sladkého ke kávě či k čaji.
Někomu stačí v bábovce kromě sladkých rozinek už jen lžíce medu, někdo si rád osladí život daleko více…Naposledy jsem zkusila polovinu cukru nahradit stevií a s výsledkem jsem byla spokojená. Na méně sladké se zvyká hůř, proto doporučuji cukr poprvé ubrat a vyzkoušet, zda takto stačí …
Mnoho lidí žije v domnění, že bez mléka neupečete. Tak zrovna tato bábovka je příkladem, že to jde …
Sdílet recept myšičky na: