Recept

Výborné kapustičky jako příloha

K rybě či masu nemusíte podávat jen brambory či kaši a nich. Zdravější volbou je zelenina. Třeba tyhle kapustičky jsou skvostné ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Klasickou přílohu je vhodné občas zaměnit za zeleninu. V tomto případě to jsou opečené kapustičky. Našla jsem si způsob přípravy, který jim dodává šmrnc. Nemusíte se tak obávat kapustového zeleného cosi, jak občas dušení kapustiček může dopadnout 🙂

Budete potřebovat

  • Růžičkovou kapustu
  • Oblíbený olej – olivový, řepkový aj.)
  • Hrašku (směs na obalování či zahušťování, vyrobená z luštěnin, bez lepku, místo hrašky můžete na poprášení použít i jinou alternativní mouku – např. cizrnovou)

Postup

  1. Růžičkovou kapustu zbavte špatných lístků a 5 minut duste pod pokličkou nad párou. Jde o to, aby byla jen lehce předvařená.
  2. Nechte ji okapat, oschnout.
  3. Přendeje ji do mísy a poprašte hraškou, promíchejte. Pokud se vám to nechce dělat v míse, lze je poprášit až přímo na pánvi.
  4. Pak už jen kapustičky opečte na pánvi za pomoci vybraného oleje.

Kapustičky by měly být měkké, šťavnaté, ale zároveň pevné na skus, na povrchu však příjemně opečené. Zkrátka chutnají úplně jinak, než v nějaké dušené zelenině …

Oproti bramborové kaši mají kapustičky více vlákniny a nižší glykemický index. Vydržíte déle sytí a ještě máte splněnou porci zeleniny.

Jak vidíte na fotce, kapustičky jsem použila jako přílohu k rybě. Někdy dělám přírodní dušenou, tentokrát jsem rybí filet obalila jenom v polentě bez vajec a mouky a krátce opekla na pánvi z obou stran.

V rámci cesty za zdravím či pěknou postavou je zásadní přemýšlet nad tím, kolik, v kolik a jakých příloh jíme 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...