Bramboračka je velmi vděčné a rychlé jídlo. Její příprava je snadná a když na to přijde, nemusíte připravovat další chod, protože je sytá …
Přesné množství jednotlivých ingrediencí není zapotřebí znát, záleží, jak velké množství polévky budete dělat.
(na větší množství polévky)
Do bramboračky můžete samozřejmě přidat na chuť i trochu sušených hub. Musí se však předem namočit, aby změkly a nasákly vodu. Do bramboračky se vkládají společně s brambory …
Pokud tuto bramboračku chcete připravit pro menší děti do 3 let, tak vynechte kuličky pepře, česnek a vyvarujte se zbytečných dochucovadel. Celozrnnou mouku v tomto případě vyměňte za klasickou bílou, popř. jinou alternativní, bezlepkovou. Polévka je sama o sobě bohatým zdrojem vlákniny, tak není nutné přidávat další.
Malá větvička čerstvého libečku vhozená do polévky spolu s brambory polévku skvěle zvýrazní.
U nás doma je tato polévka favoritem, dceři ji ještě před podáváním malinko promačkám vidličkou, aby se jí lépe jedla …
Dobrou chuť!
Sdílet recept myšičky na: