Recept

Vrstvený pohár s ovocem a krémem z ricotty

Vrstvit do pohárových skleniček se dá leccos. Co takhle vyzkoušet ricottu na sladko? Sýr ricotta má oproti tvarohu své výhody.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Různé vrstvené poháry s pudinkem, tvarohem či smetanou, prokládané všemožným ovocem, to není nic nového. Málokdy se ale v našich šířkách na takové poháry používá sýr ricotta. Jedná se o krémový sýr, který by se dal konzistencí přirovnat k tvarohu ve vaničce, chutí je však daleko jemnější a má přírodní „sladkou“ chuť. V cizích zemích se ve vybraných restauracích ricotta podává s ovocem jako dezert.

Budete potřebovat

  • Uvařený pudink – buď BIO z prášku ( ten bez umělých barviv, prodávají ve zdravé výživě) nebo si můžete udělat [domácí pudink](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/domaci-pudink “domácí pudink”)
  • Piškoty (tentokrát to byly bezlepkové, ty jsou vhodné obzvlášť pro malé děti, pro dospělé a starší děti se dají použít i nalámané celozrnné sušenky)
  • Trochu jakékoliv šťávy na pocákání piškotů (třeba džus)
  • Banán
  • Další ovoce – čerstvé, když není sezóna, tak kompotované broskve
  • Sýr ricotta (prodává se v kelímku)
  • Trochu bílého jogurtu
  • Na oslazení – agáve sirup, med nebo obilný slad
  • Kakao nebo karob na ozdobení

Postup

  1. Pudink uvařte podle návodu nebo podle [tohoto receptu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/domaci-pudink “tohoto receptu”).
  2. Krém z ricotty připravte jednoduše tak, že rozmícháte kelímek ricotty s pár lžícemi bílého jogurtu a osladíte dle chuti třeba agávovým sirupem nebo medem. Cílem je hladký krém.
  3. Ovoce pokrájejte na kousky, banán na kolečka a pak už jen vrstvěte do skleničky či pohárové misky třeba takto 1. Piškoty-pokapat trochou ovocné šťávy,2. Pudink (2 lžíce),3. Ovoce (broskve, jahody), 4. piškoty – trochu pokapat šťávou,5. Pudink (2 lžíce),6. Banán,7. krém z ricotty 8. kakao na ozdobu

My jsme v tomto receptu použili jahodový pudink z pytlíku ze zdravé výživy, který jsem jednou vzala na zkoušku, oproti tomu obyčejnému neobsahuje uměla barviva, nejlevnější variantou je udělat si pudink doma. Dají se do něj rozmixovat jahody jako cokoliv jiného …

Sýr [ricotta](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ricotta “ricotta”) je syrovátkový sýr, který je bohatým zdrojem bílkovin. Je vhodný, jak pro malé děti, tak těhotné ženy či pro sportovce. V našich obchodech je k sehnání kolem 25 – 30Kč za kelímek, naštěstí se objevuje v přírodní podobě bez jakýchkoliv nežádoucích éček.

Podstatné je, že na rozdíl od tvarohu, který je plný kaseinu, je ricotta daleko lépe stravitelnější, je tedy obecně vhodná i pro malé děti, které se začínají seznamovat s mléčnými výrobky …

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...