Různé vrstvené poháry s pudinkem, tvarohem či smetanou, prokládané všemožným ovocem, to není nic nového. Málokdy se ale v našich šířkách na takové poháry používá sýr ricotta. Jedná se o krémový sýr, který by se dal konzistencí přirovnat k tvarohu ve vaničce, chutí je však daleko jemnější a má přírodní „sladkou“ chuť. V cizích zemích se ve vybraných restauracích ricotta podává s ovocem jako dezert.
My jsme v tomto receptu použili jahodový pudink z pytlíku ze zdravé výživy, který jsem jednou vzala na zkoušku, oproti tomu obyčejnému neobsahuje uměla barviva, nejlevnější variantou je udělat si pudink doma. Dají se do něj rozmixovat jahody jako cokoliv jiného …
Sýr [ricotta](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ricotta “ricotta”) je syrovátkový sýr, který je bohatým zdrojem bílkovin. Je vhodný, jak pro malé děti, tak těhotné ženy či pro sportovce. V našich obchodech je k sehnání kolem 25 – 30Kč za kelímek, naštěstí se objevuje v přírodní podobě bez jakýchkoliv nežádoucích éček.
Podstatné je, že na rozdíl od tvarohu, který je plný kaseinu, je ricotta daleko lépe stravitelnější, je tedy obecně vhodná i pro malé děti, které se začínají seznamovat s mléčnými výrobky …
Sdílet recept myšičky na: