Do moučníků ráda přidávám jablka, mrkev, ale také cuketu …S touto verzí cuketového moučníku jsem spokojená, upravila jsem si ho tak, aby nebyl moc tuhý či suchý. Když jsem pak v šuplíku zahlédla zapomenutou hořkou čokoládu, nebylo co řešit… 🙂 Na oslazení jsem použila přírodní cukr a nevymýšlela jsem nic se sirupama a stevií a tak podobně. Všechno je to o tom, kolik sladkého se celkově doma sní. Když pečete s cukrem, do toho se doma objevují sušenky, tyčinky a čokolády, tak to už je příliš. Klasický cukr je zapotřebí omezovat a snažit se mu vyhýbat, každý ale musí vědět, co a kolik si může dovolit 🙂
1 hrnek = 250ml, může být i 270 nebo 300ml (jde hlavně o poměry a jak máte velkou formu/plech
Moučník je dobré nechat nějakou chvíli odležet, krásně zvláční. Druhý den je ještě lepší!
Díky celozrnné mouce a cuketě moučník obsahuje hodně** vlákniny**, takže výborně zasytí. Zároveň je zdrojem jak rychlé, tak postupně se uvolňující energie. Je skvělou svačinkou na výlet pro celou rodinu …
Přidala jsem do těsta i [pšeničné klíčky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/psenicne-klicky “pšeničné klíčky”), které jsou výborné nejen ve studené kuchyni třeba do jogurtů, ale také na “obohacení” moučníků o vzácné mikroživiny 🙂
Sdílet recept myšičky na: