Bábovka je vláčná, voňavá a můžete ji upéct i jako čistě celozrnnou …No jen se po ní zaprášilo. Díky mrkvi a jablkům obsahuje navíc vlákninu, které má většina lidí nedostatek, tak proč ji nedostat i do moučníků 🙂
Kdybyste měl někdo pocit, že v receptu chybí skořice, která se velice často u moučníků s mrkví objevuje, tak nechybí. Já ji tam záměrně nedávám, protože mi pak přijde, že ta skořice zbytečně přebije ostatní chutě a bábovka pak chutná spíš jak perník.
Co se týče množství cukru, tak to je opravdu na Vás. Někomu stačí 2 lžíce cukru a rozinky, jiný má rád sladší bábovky. Klasickému cukru bychom se měli samozřejmě co nejvíce vyhýbat, pokud ale nekupujete sladkosti a bábovku nesníte za dva dny sami, tak v použití přírodního cukru nevidím problém. Pokud chcete klasický cukr omezovat, popřípadě chcete snížit kalorickou hodnotu moučníku, můžete polovinu cukru nahradit třeba právě stevií.
Ať se povede 🙂
Sdílet recept myšičky na: