Jelikož každý z nás bude chtít připravit jiné množství burgerů, vysvětlím princip přípravy a pak už bude čistě na vás, zda testnete níže uvedenou malou várku, nebo to rovnou pojmete velkoryse.😀
Když už vařím fazole adzuki, uvařím si jich vždy rovnou více a použiju je do více receptů. Kromě burgerů jsou výborné třeba tyto kuličky z fazolí adzuki pečené v troubě nebo pikantní pomazánka na topinky z fazolí adzuki.
Vezmu část uvařených fazolí a rozmačkám je s uvařenými nebo upečenými batáty v poměru 1:1. Průchozí je i varianta, kdy dáte více fazolí a méně batátů.
Vzniklou rozmačkanou směs ochutím tak, aby byla výrazná. Lehce dohustím preferovanou moukou a strouhankou tak, aby se směs trochu zpevnila a rukou šly vytvarovat burgery. Na 200 g hmoty mi stačila lžíce mouky a asi 2 lžíce strouhanky. Vždy podle situace.
Když jsem je dělala poprvé, zkusila jsem si menší množství a pak už jsem přesně věděla, jak hmotu dochutit a dohustit, aby vše bylo tak akorát.
Další ingredience
> ☝️Další tradiční recept ve vegetariánské verzi? Vyzkoušejteplněné papriky bez masa🙂
Ať se vám recepty bez masa povedou! 🙂
Sdílet recept myšičky na: