Tady je jeden z dalších rychlých nápadů, co s vařenými vejci.
Během chvíle můžete vyrobit výborný vajíčkový salát.
Řeřicha je do něj jak dělaná. Nejjednodušší a nejlevnější je vypěstovat si ji doma. Přesný návod je [ZDE](http://www.varilamysicka.cz/clanky/jak-si-doma-kdykoliv-vypestovat-rerichu “ZDE”).
Budete potřebovat
Vejce uvařená na tvrdo
Na jemno nastrouhanou mrkev
Na jemno nakrájené rajče
Řeřichu dle chuti.
Zakysanou smetanu + trochu majonézy na chuť (lze vynechat)
Na dochucení – sůl, pepř, hořčici, citronovou šťávu nebo umeocet
Postup
Vejce na hrubo nakrájejte.
Přidejte na jemno nastrouhanou mrkev, na jemno nakrájené rajče a řeřichu.
Smíchejte dle chuti se zakysanou smetanou, případně trochou majonézy.
Dochuťte hořčicí, citronovou šťávou či umeoctem, trochou soli, pepře
TIPY
Ano, majonéza dokáže leckteré saláty výborně dochutit. Myslete ale na to, že 100g majonézy obsahuje 680Kcal, zatímco zakysaná smetana jen 180Kcal. Pokud si tedy salát “vyladíte” sklenicí majonézy, rázem ztratí status vhodné večeře 🙂
Proč přidávat do jídla řeřichu?
Řeřicha je doslova vitaminová bomba. Nejvíce vitaminů si zachovává při použití za studena. Proto je nejvhodnější přidávat ji až do hotových jídel – salátů, těstovin, polévek, pomazánek …Nejvíce ji můžeme ocenit v zimě, kdy není přirozeně k dispozici tolik ovoce a zeleniny.
Salát podávejte s kouskem pečiva, v mém případě to byl domácí špaldový chléb.