Recept

Vajíčková pomazánka 4x jinak

Vajíčková pomazánka je oblíbenou českou klasikou, obzvláště v době Velikonoc. V tomto článku vám přináším několik vyzkoušených variant této pomazánky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vajíčkovou pomazánku si můžete udělat kdykoliv během roku. Nejpříhodnější je ale doba Velikonoc, kdy je zapotřebí zpracovat větší množství vajec. V tomto článku vám přináším několik vyzkoušených variant této pomazánky. Postup jsem u každé nepopisovala zvlášť, protože to je pořád to samé dokola 🙂 Já nejčastěji používám variantu buď s tvarohem nebo s pomazánkovým máslem.

Klasická vajíčková pomazánka

Budete potřebovat

  • několik lžic másla
  • 5 vajec natvrdo
  • 2 lžíce majonézy nebo sojanézy
  • 1 lžičku plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibuli nebo jarní cibulky
  • Pažitku

Postup

Uvařená oloupaná vajíčka protlačte skrz mřížku, smíchejte s máslem, přidejte majonézu a na jemno nakrájenou cibuli. Vmíchejte hořčici a nakonec dochutťe solí a pepřem. Pažitku můžete přidat přímo do pomazánky, případně nasypat až na namazané pečivo.

Tvarohová vajíčková pomazánka

  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 4 vejce natvrdo
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl, pepř

Vajíčková pomazánka z pomazánkového másla

  • 4 vejce natvrdo
  • 1 kelímek přírodního pomazánkového másla
  • 2 trojúhelníčky měkkého sýra
  • dle chuti cibulka
  • sůl, pepř

Vajíčková pomazánka s brokolicí

  • 1 přírodní pomazánkové máslo
  • 4 růžičky brokolice (5 minut povařené a na drobno pokrájené)
  • 4 vejce natvrdo
  • sůl, pepř
  • dle chuti cibulka

TIP

Jakoukoliv variantu vajíčkové pomazánky můžete připravit s česnekem. Postačí 1 stroužek, maximálně 2. K vajíčkové pomazánce tato chuť sedí.

P.S.: Když vezmu v úvahu, jak nenáročná je příprava domácí vajíčkové pomazánky, tak se směju těm kupovaným. Abyste z kupované vajíčkové nakrmili rodinu, potřebovali byste 3 balení, navíc tu domácí máte bez zahušťovadel, barviv, sladidel, konzervantů a podobně.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...