Recept

Tvarohový moučník s podušenými jablky, rozinkami a goji

Když chcete upéct něco sladkého, ale aby to nebyl samý cukr a samá mouka. Skvělou volbou je tento tvarohový moučník s jablky, akorát sladký po rýžovém sirupu a rozinkách.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Moučníky pracovně dělím na 2 základní typy. Dezertní a svačinové. Tento řadím mezi ty svačinové, u kterých daleko více hledím na nutriční složení, a které dělám méně sladké.

Budete potřebovat

  • 1 tvaroh ve vaničce (polotučný, lze i tučný)
  • 3 vejce (žloutky a bílky vzlášť)
  • 2 jablka oloupaná a nakrájená na menší kousky
  • Na oslazení 4 lžíce rýžového sirupu a 1 vanilkový bio cukr
  • 2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 70 g hrubé mouky (kdo chce celozrnné, může špaldovou krupici)
  • Hrst rozinek, hrst goji (goji lze vynechat)

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte sníh a dejte na chvíli do lednice. Žloutky ušlehejte spolu s rýžovým sirupem a vanilkovým cukrem.
  2. 2 sladší jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a v rendlíku opečte na kousku másla, aby byla tepelně upravená.
  3. Do ušlehaných žloutků přidejte tvaroh, mouku, 2 lžičky prášku do pečiva, rozpuštěné máslo, vychladlá jablka,hrst rozinek a goji.
  4. Na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků.
  5. Vlijte do kulaté formy a pečte na 180 stupňů asi 25 minut.

Pro “slavnostnější verzi” můžete moučník cik cak polít domácí kakaovou nebo čokolávodou polevou. Stačí rozpustit 3 řádky hořké čokolády s plátkem másla nebo lžičkou kokosového oleje.

Moučník není suchý, drží pohromadě, takže se “čistý” bez polevy výborně hodí i jako svačina někam s sebou do krabičky 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...