Zaručených receptů na tvarohové knedlíky je v knihách a na internetu mnoho. Liší se poměrem a druhem mouky, počtem vajec, přítomností másla, žloutků a množstvím tvarohu. Recept je však jedna věc, praxe druhá. Tu svoji oblíbenou konzistenci těsta je třeba “dostat do ruky”.
Já jsem teď zvolila verzi “více tvarohu, méně mouky”, což se leckomu může hodit. Jak chuťově, tak nutričně…
Při přípravě těsta pak obecně platí, že čím tužší těsto, tím tužší knedlíky a naopak. Těsto v tomto receptu je něco mezi. Měkké, pružné, nelepí se, zároveň je ale dostatečně pevné, aby do něj šlo pohodlně zabalit ovoce.
Do máku jsem použila alternativní sladidlo, moučkový cukr ze stevie a erythritolu. Sypké sladidlo lze také vynechat a mák osladit oblíbeným rostlinným sirupem.
> ☝️A když jsme u těch domácích knedlíků, tady je jeden “slaný” recept na domácí bramborové knedlíky. 🐭
Takže! Stačí koupit tvaroh, sehnat pár švestek a během chvíle zazářit s tímto tradičním sladkým jídlem.🤩
Sdílet recept myšičky na: