Recept

Tvarohové knedlíky s jahodami – luxusní

Skvělý recept na snadné tvarohové knedlíky s jahodami podle pořadu Kluci v akci. Domácí jsou prostě nejlepší.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Dle fotek možná poznáte, že knedlíky nejsou tvarově dokonalé. Pomáhala mi do nich ovoce balit dcera, kterou to obrovsky bavilo. Těsto je totiž natolik vděčné, že s ním mohou krásně pracovat i děti.

Budete potřebovat

  • 2 žloutky (lze i s 1 celým vejcem)
  • 80 g másla
  • 2 lžíce cukru (dala jsem přírodní, můžete i vynechat …)
  • 250 g měkkého tvarohu (dala jsem klasický v kostce)
  • 200 g polohrubé mouky (můžete i půl napůl s jinou moukou, třeba celozrnnou)
  • špetku soli
  • asi 250 g čerstvých jahod

Postup

  1. Žloutky smíchejte s cukrem, máslem a špetkou soli.
  2. Po částech přidávejte tvaroh, pak postupně i mouku, až získáte vláčné těsto.
  3. Těsto je dobré nechat chvíli doležet v lednici. Na pomoučené ploše z těsta vyválejte váleček a rozdělte jej na stejné dílky. Větších knedlíků bude 10, menších asi 12.
  4. Z každého dílku si rukou vytvarujte placku a zabalte do ní střední jahodu. Když bude těsta moc a ovoce málo, nebude to ono … Stačí jednou vyzkoušet a hned budete vědět 😉
  5. Knedlíky vařte 5–7 minut v mírně osolené vodě. Určitě musí vyplavat na povrch.

TIPY

  • Knedlíky můžete samozřejmě dělat i s jiným ovocem.

  • Další možností je také z těsta udělat noky nebo menší knedlíky, uvařit je a polít pak ovocnou omáčkou …

  • Knedlíky můžete připravit i nad párou. Naše babičky to tak dělaly nejčastěji.

Dále můžete knedlíky vytunit, jak je libo. Já jsem použila obyčejnou zakysanou smetanu malinko oslazenou rýžovým sirupem. Občas je posypu skořicí …

Ať máte boule za ušima! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...