Toto je snad nejjednodušší způsob, jak využít uzené tofu. Většinou ti, co dělají pomazánky z tofu, chtějí zachovat rostlinný charakter, proto je kombinace tvarohu a tofu trošku na hraně, ale variant pomazánek je zkrátka mnoho a toto je jedna z nich. Uzené tofu dodá jinak fádnímu a kyselému tvarohu šmrnc.
Budete potřebovat
Tvaroh
Uzené tofu (mají běžně ve větším supermarketu, ve zdravé výživě)
Olivový olej extra virgine
Trochu soli
Případně jarní cibulku (můžete vynechat)
Postup
Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota.
Tu smíchejte s tvarohem a dochuťte. Trocha soli bude stačit.
Můžete přidat i jarní cibulku nebo jinou zeleninu, třeba na jemno nastrouhanou mrkev.
TIP
Tvaroh se řadí mezi hůře stravitelné mléčné výrobky díky vysokému obsahu kaseinu. Můžete jej klidně nahradit třeba sýrem [Ricotta](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ricotta “Ricotta”), který je naopak lehce stravitelný.
Pomazánka je bohatá na bílkoviny a díky olivovému oleji extra virgine obsahuje i zdravé nenasycené tuky, což je další bod navíc.