Skvělá rychlá pomazánka, která vyřeší snídani, svačinu či rychlou večeři. Plná kvalitních bílkovin. Hodí se na žitný chleba, celozrnný rohlík i křehké chlebíky.
Moje oblíbená verze tuňákové pomazánky s vejcem a jogurtem. Tyto ingredience mám totiž doma vždy.🙂 Ideální je použít jogurt hustý, zrající v kelímku.
Ingredience
(1 miska pomazánky)
1 větší balení nakládaného tuňáka v oleji (160 g)
2 vejce uvařená na tvrdo
1 malý hustý bílý jogurt
1 lžíce majonézy light na dochucení
Hrst nasekané petrželky nebo pažitky
Sůl, pepř, citronová šťáva na doladění chuti
Může být i na drobno nakrájená jarní cibulka
Postup
Vejce uvařím na tvrdo. Tuňáka sliju a v míse ho vidličkou rozmačkám na jemno.
Vejce oloupu, nakrájím na drobno či nastrouhám nebo protlačím přes mřížku. Smíchám s tuňákem, jogurtem a chuť doladím trochou majonézy. Někdy použiju klasickou, jindy light, jindy vegan.
Přidám hrst na drobno posekané zeleně, osolím, opepřím a trochu okyselím citronovou šťávou. Když nemám citrón, zakápnu rýžovým octem. Hotovo!