Topinky je výhodné připravovat v troubě ve 2 případech. Když snídani chystáte pro více lidí, nebo když máte tendence pálit topinky v topinkovači a nebaví vás to pořád hlídat a vyměňovat jednu za druhou.
Třeba já to nehlídám, proto se mi často stane, že mě probere až podezřelý “smrad” a následná “mlha” v kuchyni. Zlatá trouba! 🙂
Ještě pár slov ke dvěma ingrediencím. Mnoho lidí kurkumu zatratí pro její zvláštní chuť a už jí nedá šanci. Kurkuma je přitom úžasné koření s blahodárnými protizánětlivými účinky na náš organismus a vyplatí se zařazovat ji pravidelně, v malém množství. Jakmile nám s kurkumou “ujede ruka”, už to není ono 🙂
Koriandr zase patří mezi mé oblíbené bylinky. V sezóně používám čerstvý, v zimě mám v zásobě i mražený. Stačí pak sáhnout do mrazáku, vyndat malou “kostičku” této bylinky nasekané na malé kousky a můžu tak kdykoliv obohatit různé polévky, omáčky či indické dhály. A nebo topinky 🙂
Takhle to může vypadat, když se chcete po ránu hezky, zdravě a dosyta najíst 🙂
Sdílet recept myšičky na: