Avokádo jsem si koupila již zralé “ready to eat”, takže jsem ho hned mohla použít a bylo krásně měkké. Sušené chilli papričky jsem si tedy přivezla z Kréty, ale česnek a cibuli mám od místního farmáře.
Na 1 porci potřebujete
1/2 zralého avokáda
2 malá keříková rajčátka
1/2 střední cibule
1 stroužek česneku
Sůl, pepř, sušené chilli papričky
Pár kapek olivového oleje a citronové šťávy
Postup
Zralé avokádo podélně rozříznu a z jedné poloviny do misky vyndám dužinu. Tu rozmačkám vidličkou a smíchám s na jemno nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a na drobné kousky pokrájenými rajčátky.
Pak základ pomazánky dochutím solí, pepřem, chilli papričkami a doladím malým množstvím olivového oleje a citronové šťávy.
Mažu na topinky z celozrnného chleba upečené na sucho v topinkovači.
Na talíři topinky doplním o další přirozené potraviny podle individuální situace a sezóny. A když hned po ránu neplánujete jít na rande, je to rozhodně ideální snídaně 🙂