Recept

Topinky s domácím rajčatovým pyré a čerstvým sýrem jako zdravá snídaně

Kdo by neměl rád křupavé topinky. Smažit je ale na sádle nebo mastit máslem nemusí být zrovna to pravé... Potřít je rozmixovanými čerstvými rajčaty je lehčí a osvědčenou záležitostí středomořských snídaní ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Oblíbila jsem si dávat na topinky rajčatovou šťávu nebo pyré. Okoukala jsem to na různých typech středomořských snídaní. Variant je mnoho. Někde jsem se setkala s propasírovanými rajčaty, ze kterých zbyla jen šťáva, jinde jsem dostala hustější pyré, ve kterém stále zůstaly kousky rajčat.

Někde je rajčatové pyré rovnou ochucené česnekem, bylinkami a sýrem, jinde máte k dispozici jen čistou chuť rajčat vyladěnou pouze o sůl.

Tak jako tak, všechny varianty jsou výborné. Tímto receptem nechci v žádném případě říct, že by bylo špatné si topinku namazat máslem či olivovým olejem, někdy se ale může hodit topinku kaloricky odlehčit a tuk si pak dopřát třeba v podobě sýra, avokáda, žloutku nebo oliv.

Na pyré z čerstvých rajčat budete potřebovat

  • Zralá masitá rajčata
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej

 Postup

Do rajčat zařízněte kříz a spařte je krátce v horké vodě. Slupka půjde dobře dolů. Odkrojte tvrdé části a dužinu včetně šťávy a nakrájejte na kostičky. Pak rozmixujte buď do hladka, nebo jen částečně, aby byly viditelné kousky rajčat. Ochuťte solí, pepřem, olivovým olejem.

K tomu dále – na sucho opečené topinky z celozrnného chleba – čerstvý sýr ( buď měkký bílý nezrající, nebo může být i feta) – čerstvé lístky zelených bylinek – Olivový olej

Nikdo nechce suché topinky. Neznamená to ale, že se musí mastit máslem.

Topinky se šťávou z čerstvých rajčat vytvoří dokonalou křupavo-šťavnatou kombinaci. A jak s nimi naložíte dál už je jen na vás 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...