Recept

Tofu na žampionech

Smetanovo-žampionovou chuť si lze užít i v čistě rostlinné verzi.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Maso, žampiony, smetana. To je taková klasika. Když si k ní ovšem někdo přiloží ještě knedlík, tak už je to docela nálož. Jsou ale i jiné možnosti, jak si dopřát tuto smetanovo-žampionovou chuť. Třeba za pomoci tofu. Výhodou receptu je rychlost jeho přípravy. Včetně přílohy máte za 15 minut hotovo.

Budete potřebovat

  • 1 balení tofu (může být marinované i přírodní)
  • 1 balení žampionů (čerstvé nebo mražené plátky)
  • 1 cibuli
  • Olej
  • Trohu smetany na závěr (použila jsem rostlinnou smetanu, může být i zakysaná, stačí půlka balení)
  • Na ochucení – houbové koření, drcený kmín

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na troše oleje. Vhodný je třeba olivový nebo řepkový.
  2. Po chvíli přidejte žampiony. Čerstvé žampiony překrojte na čtrtky, mražené plátky vhoďte rovnou do pánve.
  3. Ochuťte kořením, podlijte trochou vody a pár minut duste. Žampiony jsou hotové rychle.
  4. Na kostičky nakrájené tofu můžete dát do hrnce až ke konci.
  5. Pak už jen dle chuti vzniklou směs zjemněte smetanou. Použila jsem rostlinnou smetanu, abych zachovala čistě rostlinný charakter receptu. Když nebudete mít rostlinnou smetanu, dejte trochu té klasické, ale spíše zakysané …

Jako přílohu zvolte třeba bulgur, rýži nebo rýžové nudle. Tento recept je určen spíše pro dospělé, vzhledem k tofu a žampionům bych ho nepodávala malým dětem.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...