Maso, žampiony, smetana. To je taková klasika. Když si k ní ovšem někdo přiloží ještě knedlík, tak už je to docela nálož. Jsou ale i jiné možnosti, jak si dopřát tuto smetanovo-žampionovou chuť. Třeba za pomoci tofu. Výhodou receptu je rychlost jeho přípravy. Včetně přílohy máte za 15 minut hotovo.
Budete potřebovat
1 balení tofu (může být marinované i přírodní)
1 balení žampionů (čerstvé nebo mražené plátky)
1 cibuli
Olej
Trohu smetany na závěr (použila jsem rostlinnou smetanu, může být i zakysaná, stačí půlka balení)
Na ochucení – houbové koření, drcený kmín
Postup
Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na troše oleje. Vhodný je třeba olivový nebo řepkový.
Po chvíli přidejte žampiony. Čerstvé žampiony překrojte na čtrtky, mražené plátky vhoďte rovnou do pánve.
Ochuťte kořením, podlijte trochou vody a pár minut duste. Žampiony jsou hotové rychle.
Na kostičky nakrájené tofu můžete dát do hrnce až ke konci.
Pak už jen dle chuti vzniklou směs zjemněte smetanou. Použila jsem rostlinnou smetanu, abych zachovala čistě rostlinný charakter receptu. Když nebudete mít rostlinnou smetanu, dejte trochu té klasické, ale spíše zakysané …
Jako přílohu zvolte třeba bulgur, rýži nebo rýžové nudle. Tento recept je určen spíše pro dospělé, vzhledem k tofu a žampionům bych ho nepodávala malým dětem.