Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou "Houbař"

15.04.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

U tohoto receptu jsem se inspirovala postupem přípravy kuřecího soté. Minutková příprava masa se dá aplikovat i na žampiony.

Během chvilky získáte atraktivní krémovou omáčku s vynikající houbovou chutí, která se perfektně hodí k těstovinám.

 Ingredience na 2 porce

Postup

  1. Menší žampiony omyju a nakrájím na čtvrtky. V míse je lehce zakápnu olivovým olejem, přidám lžičku houbového koření, zapráším bramborovým škrobem a promíchám. Cibulku nakrájím na kolečka.
  2. Mezitím si dám vařit vodu na tagliatelle. Připravím je podle návodu.
  3. Do pánve dám trošku oleje nebo másla Ghí a orestuji žampiony jako "minutku". Stačí opravdu pár minut. Přidám cibulku, společně krátce orestuji, ještě dochutím kořením Houbař a osolím. Vliju smetanu, jen krátce provařím a odstavím ze zdroje tepla. Podle potřeby omáčku doladím troškou rostlinného mléka. Je žádoucí, aby byla hustší, protože pak perfektně obalí těstoviny.
  4. Uvařené tagliatelle jen sliju, neproplachuji vodou. Hned je přidám do omáčky a promíchám. Servíruji tak, že tagliatelle namotám na vidličku, aby vzniko větší "hnízdo" a to shrnu na talíř. Zdobím pepřem, petrželkou, olivovým olejem...Hotovo!

 TIP č. 1

Houbové koření je také jedno z těch, které mi doma nesmí chybět. Používám ho kromě houbových omáček do bramboračky, na topinkové směsi s hlívou ústřičnou, nesmí chybět v houbovém guláši! Pro tu správnou houbovou chuť je zde zásadní perfektní složení. Samozřejmě bez soli a glutamanu! A to splňuje Houbař. Jednou zkusíte a toto koření si zamilujete.🙂

 TIP č. 2

Pro tento recept použijte rostlinnou smetanu jemné neutrální chuti. Nedoporučuji použít kokosovou. Její specifická chuť by narušovala tu houbovou...