Recept

Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou “Houbař”

Kvalitní těstoviny tagliatelle obalené lahodnou krémovou houbovou omáčkou. V hlavní roli žampiony, kvalitní houbové koření a rostlinná smetana. Geniální výsledek i bez masa a šlehačky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

U tohoto receptu jsem se inspirovala postupem přípravy kuřecího soté. Minutková příprava masa se dá aplikovat i na žampiony.

Během chvilky získáte atraktivní krémovou omáčku s vynikající houbovou chutí, která se perfektně hodí k těstovinám.

 Ingredience na 2 porce

  • Tenké dlouhé těstoviny tagliatelle na 2 porce
  • 1 malé balení zahradních nebo krémových žampionů (250 g, ideálně menší kusy žampionů)
  • Malé balení rostlinné smetany (250 ml, např. sojová, mandlová, kešu smetana
  • 2 větší nebo 4 menší jarní cibulky
  • 2 lžičky houbového koření bez soli a glutamanu – za mě je top “Houbař”
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • 2 lžičky bramborového škrobu
  • Sůl
  • Rostlinné mléko na doladění konzistence
  • Čerstvě mletý pepř a petrželka na ozdobu

Postup

  1. Menší žampiony omyju a nakrájím na čtvrtky. V míse je lehce zakápnu olivovým olejem, přidám lžičku houbového koření, zapráším bramborovým škrobem a promíchám. Cibulku nakrájím na kolečka.
  2. Mezitím si dám vařit vodu na tagliatelle. Připravím je podle návodu.
  3. Do pánve dám trošku oleje nebo másla Ghí a orestuji žampiony jako “minutku”. Stačí opravdu pár minut. Přidám cibulku, společně krátce orestuji, ještě dochutím kořením Houbař a osolím. Vliju smetanu, jen krátce provařím a odstavím ze zdroje tepla. Podle potřeby omáčku doladím troškou rostlinného mléka. Je žádoucí, aby byla hustší, protože pak perfektně obalí těstoviny.
  4. Uvařené tagliatelle jen sliju, neproplachuji vodou. Hned je přidám do omáčky a promíchám. Servíruji tak, že tagliatelle namotám na vidličku, aby vzniko větší “hnízdo” a to shrnu na talíř. Zdobím pepřem, petrželkou, olivovým olejem…Hotovo!

 TIP č. 1

Houbové koření je také jedno z těch, které mi doma nesmí chybět. Používám ho kromě houbových omáček do bramboračky, na topinkové směsi s hlívou ústřičnou, nesmí chybět v houbovém guláši! Pro tu správnou houbovou chuť je zde zásadní perfektní složení. Samozřejmě bez soli a glutamanu! A to splňuje Houbař. Jednou zkusíte a toto koření si zamilujete.🙂

 TIP č. 2

Pro tento recept použijte rostlinnou smetanu jemné neutrální chuti. Nedoporučuji použít kokosovou. Její specifická chuť by narušovala tu houbovou…

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...