Kontrabáš netradičně - zdravé jednoduché jídlo

07.10.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Možná je trochu drzost vůbec použít pojem kontrabáš, kde jednu z hlavních ingrediencí tvoří uzené maso. Tradiční recept najdete [ZDE](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/valassky-kontrabas "ZDE"). V tomto receptu ale žádný uzený nenajdete, přesto si na "kontrabáši" můžete pochutnat. Místo uzeného masa jsem použila balíček uzeného tofu. Zapékat pohanku s tofu už jsem zkoušela, rozhodně to ale není tak dobré, jako když se do toho vloží brambory, které celé jídlo spojí a vlastně i zvláční.

Budete potřebovat

Postup

  1. Pohanku připravte dle návodu nebo použijte tento postup na [základní přípravu pohanky](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/pohanka-zakladni-priprava "základní přípravu pohanky")
  2. Brambory uvařte nejlépe ve slupce.
  3. Na trošce oleje osmahněte cibuli, krátce i tofu a nakonec přidejte podrcený česnek a majoránku.
  4. Uvařené brambory přendejte do většího hrnce nebo mísy a nakrájejte na menší kousky nebo jen lehce rozšťouchejte. Přidejte pohanku, směs z pánve a dochuťte solí, popř. trochou pepře.
  5. Vše pořádně promíchejte a přendejte do tukem vymaštěného pekáčku.
  6. Zapečte při cca 200°C (horkovzdušná 180°) po dobu 20 minut, až bude povrch pevný a krásně zezlátne.

TIP

A když na to přijde, vůbec si nelamte hlavu, kolik pohanky, kolik brambor, ono je to celkem jedno, pro formu a představu jsem ale nějaké to množství pro jeden pekáček uvedla.

Jako příloha je vhodné kysané zelí nebo [pickles](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/pickles "pickles")