07.10.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Možná je trochu drzost vůbec použít pojem kontrabáš, kde jednu z hlavních ingrediencí tvoří uzené maso. Tradiční recept najdete [ZDE](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/valassky-kontrabas "ZDE"). V tomto receptu ale žádný uzený nenajdete, přesto si na "kontrabáši" můžete pochutnat. Místo uzeného masa jsem použila balíček uzeného tofu. Zapékat pohanku s tofu už jsem zkoušela, rozhodně to ale není tak dobré, jako když se do toho vloží brambory, které celé jídlo spojí a vlastně i zvláční.
Recept jsem zkusila i bez cibule + té fáze s pánví a tofu rovnou zamíchala s pohankou bramborama, kořením a česnekem. Bylo to i tak skvělé.
Jídlo by mohlo chutnat i dětem. Vynechte tu cibuli na oleji, místo tofu můžete klidně použít kvalitní šunku a určitě dát méně česneku.
A když na to přijde, vůbec si nelamte hlavu, kolik pohanky, kolik brambor, ono je to celkem jedno, pro formu a představu jsem ale nějaké to množství pro jeden pekáček uvedla.
Jako příloha je vhodné kysané zelí nebo [pickles](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/pickles "pickles")