20.09.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Která maminka malého či většího dítěte by neznala Bebe Brumíka. Vykukuje na nás v regálech velkých supermarketů, i těch nejmenších večerek. Přesto, že reklama nám tvrdí, jak je Brumík pomalu to nejlepší pro naše děti, obsahuje aditiva, kterými není nutné naše děti ládovat :)
Medvídka Brumíka můžete během chvilky upéct dětem i doma. Stačí si pořídit plech s medvídkama, do míchání těsta zapojit malého pomocníka a pak už se jen radovat se sladké svačinky.
Samozřejmě to chce mít to správné těsto. Brumíka můžete upéct jak ze třeného těsta, tak z piškotového, které se více blíží originálu. Těsto, které jsem si vyladila já, je tak něco mezi ;)
První várka byla moc vaječná, druhá moc tuhá ;) Se třetí už jsem byla spokojená. Ingredience jsem odvážila přesně na 12 medvídků, aby zbytečně žádné těsto nezbylo.
Nepočítejte s tím, že medvídci budou chutnat stejně jak originál, jejich výhodou je ale to, že drží a nedrobí se, takže se hodí i jako svačina na procházku. Mně se správné těsto povedlo až na 3. pokus, v kuchyni to vypadalo jak po výbuchu, ale stálo to za to :) S těstem na Brumíky se dá i různě experimentovat, těsto se může obměnit třeba nastrouhaným jablkem nebo mrkví, naplnit marmeládou apod.
Věřím, že se to těsto dá ještě vylepšit, pokud budete mít nějaký tip, sem s ním! :)