Jednoduché, rychlé těstoviny, jejichž základ dnes ve většině receptů tvoří 3 suroviny: parmazán, máslo a smetana. Pak už jen stačí přidat čerstvou zelenou petrželku a je hotovo. Záležitost na 10 minut. Original původní těstoviny alfredo neobsahují smetanu, ale jen máslo a parmazán, v některých receptech se pak kromě smetany ještě navíc vyskytuje i česnek. Tyto těstoviny můžete připravit buď tradičně nebo se pustit do odlehčené verze …
(tradiční na kalorie nehledící varianta)
Není snad nutné připomínat, že tento recept se rozhodně neřadí mezi lehká jídla, zrovnatak není vhodný na večeři či pro jedince, kteří jsou v redukčním režimu.
Do hrnce vlijte 1 rostlinnou smetanu (třeba sojovou) a nařeďte ji vodou z těstovin. Vsypte strouhaný sýr a nechte rozpustit. Vmíchejte nasekanou petržel. Na talíři zakápněte olejem lisovaným za studena a podávejte se zeleninovým salátem.
Zkusila jsem original variantu jen s máslem a parmazánem, variantu se smetanou a česnekem, odlehčenou variantu s rostlinnou smetanou – všechny jsou dobré, takže nelze šlápnout vedle. Rozhodně ale nevynechávejte petržel, ta tomu dodává typickou chuť.
A když nemáme parmazán nebo grana padano, tak tam nedáme eidam 🙂
Sdílet recept myšičky na: