Recept

Těstoviny s pečenou zeleninou

Pokud zeleninu zakápnete olivovým olejem, posypete trochou cukru a upečete, stane se z ní něco báječného ...S těstovinama super!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Zas se mi povedlo nasyslit docela dost zeleniny. Doma cuketa, lilek, papriky,rajčata, tak jsem si vzpomněla na jídlo, které nám doma všem moc chutná a je fakt jednoduché. Speciální chuť zelenině dodá kombinace olivového oleje a trošky přírodního cukru. Rajčata pustí do zeleniny tekutinu, výsledkem je tedy zeleninová směs s trochou nasládlé šťávy, která ovšem není na maděru, lze v ní i po upečení vidět pevnější kusy 🙂 Na talíři lze pak jídlo ještě doladit dle gusta.

Budete potřebovat

  • Papriky (libovolné – slovenské, barevné …)
  • Rajčata
  • Cuketu (můžete dát i lilek)
  • Cibuli (lze i bez ní)
  • Přírodní cukr (pokud někdo nechce, tak dejte obilný sirup)
  • Olivový olej
  • Sůl nebo přírodní zeleninové ochucovadlo typu Solčanka. (Pro výraznější chuť můžete použít koření dle chuti, třeba to na [ratatouille](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ratatouille “ratatouille”)

Postup

  1. Veškerou zeleninu nakrájejte na větší kusy.
  2. Přendejte do nepřilnavého pekáčku a ochuťte solí (ochucovadlem) a cukrem.
  3. Zakápněte olivovým olejem.
  4. Pečte přiklopené na střední stupeň asi 30 minut.
  5. Zkontrolujte, zda zelenina pustila šťávu a vytvořila spolu s cukrem a olivovým olejem trochu šťávy. Dle potřeby přikápněte trochu oleje nebo přidejte pár lžic vody a případně ještě pár minut dopečte.
  6. Smíchejte s těstovinami.

Na talíři je výborné toto jídlo dochutit zdravým [lahůdkovým droždím](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/lahudkove-drozdi “lahůdkovým droždím”). To většinou seženete v prodejnách zdravé výživy a hodí se právě na závěrečné dochucování jídel, polévek a také zeleninových salátů. Pro své nutriční hodnoty je jeho zařazení do jídelníčku vhodné především pro lidi, kteří mají rádi spíše zeleninová jídla a potřebují vhodně doplňovat bílkoviny.

Tohle jídlo je bezpracné a může se hodit právě tehdy, když už nevíte, co se zeleninou 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...